Plaša mēroga labdarības kampaņa „Taureņa efekts”

Plaša mēroga labdarības akcijas „Taureņa efekts” ideja pieder iluzionistiem Jeļēnai un Genādijam Paļčevskiem, kuri vairāku mēnešu laikā sniedza bezmaksas koncertus Latvijas bērnu namos. Koncertu laikā fotogrāfs Māris Kiseļovs fotografēja bērnus, lai rezultātā izveidotu labdarības foto albumu. Sadarbībā ar labdarības fondu „Spārni” šīs akcijas mērķiem tika atvērts speciāls konts un telefonlīnija ziedojumu vākšanai. Savāktie līdzekļi tiks izmantoti, lai palīdzētu bērnu namu audzēkņiem saprast savu profesionālo aicinājumu un atrast vietu sabiedrībā. Turklāt akcijas blogā efekts.blogspot.com katrs var atrast bērnu namu materiālo vajadzību sarakstu, kas tika izveidots PR aģentūras „A.W.Olsen&Partners” veiktās aptaujas rezultātā. Organizatori cer, ka šādas informācijas pieejamība ļaus labdariem palīdzēt bērnu namiem ar to, kas tiem visvairāk nepieciešams.
„Aptaujā tika noskaidrots, ka vairāk nekā 60% gadījumu bērnu namu audzēkņiem trūkst dažādu izklaidējošu pasākumu. Mēs esam gatavi apbraukāt visus Latvijas bērnu namus, sniedzot koncertus, lai katrs bērns varētu noticēt brīnumam un labajam. Vēl viena ļoti būtiska problēma, kuru aptaujas laikā minēja pilnīgi visi bērnu namu pārstāvji, ka bērnu namu audzēkņiem trūkst iemaņu, kas nepieciešamas, lai integrētos pieaugušo dzīvē – itin bieži viņi nespēj rast savu vietu sabiedrībā, kad atstāj bērnu namu. Ar mūsu akcijas palīdzību mēs vēlamies pievērst uzmanību šai problēmai, kā arī savākt līdzekļus tās risināšanai,” stāsta Jeļena un Genādijs Paļčevski.
„Labdarības koncerta ideja atrada turpinājumu foto albumā, ar kura palīdzību ceru pierādīt sabiedrībai, ka bērni bērnu namos var būt dzīvespriecīgi un optimistiski. Lai to panāktu ir jāatrod vien pareizā atslēdziņa, kuras sakausējumā ietilpst daudz uzmanības, sirsnīga attieksme un rūpes,” atzīmē fotogrāfs Māris Kiseļovs.

Комментариев нет:

Отправить комментарий