BĒRNU NAMU APTAUJA

Pēc 59 bērnu namu aptaujas, ko veica SIA “A.W.Olsen & Partners” 2009.gada martā, rezultātiem mēs varam apgalvot, ka bērnu namiem ir nepieciešams:
63% gadījumu – elektronika
55% gadījumu – sporta inventārs
43% gadījumu – kancelejas preces
39% gadījumu – apģērbs un apavi
35% gadījumu – higiēnas līdzekļi
33% gadījumu - mēbeles
27% gadījumu – intelektu attīstošās spēles un rotaļlietas
14% gadījumu – remonts un iekārtas
10% gadījumu – grāmatas un diski
25% gadījumu – cita veida vajadzība
63% aptaujāto bērnu namu pārstāvji atzina, ka galvenā nemateriālā nepieciešamība bērniem ir dalība dažādos kultūras masu pasākumos: teātris, cirks, sporta pasākumi
45% aptaujāto bērnu namu pārstāvji atzina, ka galvenā nemateriālā nepieciešamība bērniem ir cilvēki, kam var uzticēties, kas sapratīs, atbalstīs un mācīs
100% bērnu namu pārstāvji uzskata, ka galvenā problēma ir audzēkņu integrācija sabiedrībā. Bērni nezina, kā dzīvot pieaugušajā dzīvē, jo viņiem nepietiek zināšanu, ko parasti iemāca vecāki.
Jūs varat palīdzēt bērnu namiem pa tiešo, mūsu blogā ir apkopota informācija, kas šobrīd ir aktuāls un nepieciešams bērnu audzināšanas iestādēm. Jūs varat precizēt, kas tieši ir vajadzīgs bērnu namiem Jūsu reģionā un rajonā. Turklāt, ja Jūs zināt, ka Jums ir iespēja palīdzēt ar konkrētām lietām, varat apskatīties, kuram tieši bērnu namam tās ir nepieciešamas.

Informācija par bērnu namu materiālajām vajadzībām ir sadalīta pēc reģioniem:

Kurzeme

Latgale

Vidzeme

Zemgale

Комментариев нет:

Отправить комментарий